Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ett ord om vår jord

Ett ord
om vår jord
Som alla förstår
kommer jag inte på

Hoppas ändå
att alla inte ser på
Utan att något görs
innan den förstörs

Men om man tog bort ett ord
tog bort det ordet från vårat bord
Så ingen förstod vad det var
då skulle man förstå naturens och medmänsklighetens krav

Om man sedan förbjöd allas rätt
att inhägna någon plätt
Så skulle det borgerliga samhället var dött
och allting bli återfött

Människorna skulle le
mer än de led
Kapitalismen skulle bli lite sne
men vad gör de

Gräset andas härligare
människorna är ärligare
Fåglarna gladare
solen klarare




Fri vers (Fri form) av kjell-åke bearfoot VIP
Läst 344 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2013-03-26 08:41



Bookmark and Share


  aol
verkligen ett starkt budskap,
2013-03-26
  > Nästa text
< Föregående

kjell-åke bearfoot
kjell-åke bearfoot VIP