Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
......


Interventionia !

En intervention

i det förr fördolda
frälsa de försmådda

operera i de djupaste vatten
så fräscha frön i rabatten
orientera sig i besvärlig terräng
rumstera om i grumlig bassäng

fundera över underligheter
tänk vilka vidunderligheter !

Framtvinga klarhet i oklarheten
uppbringa positiv optimism
filtrera styrka ur svagheten
injicera konstruktiv pluralism

släppa experimentlustan fri !
Så härligt frustande den kan bli !

Lämna aldrig din nyfikenhet i sticket
stimulerad till det bästa skicket
blir den bättre än nå´nsin förr
öppnar kanske hemlig dörr......

---







Bunden vers (Rim) av Mats Henricson
Läst 319 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2013-03-27 11:20



Bookmark and Share


  Mats Henricson
Det jag avser med denna skrift är att nyfikenhet, uppfinningsrikedom och äventyrslystnad KAN vara positiv ( även om "lagom är bäst")...........
2013-03-28

  aol
en klok sann dikt som verkligen stimulerar mej att bokmärka den, bravo Mats,
2013-03-27
  > Nästa text
< Föregående

Mats Henricson
Mats Henricson

Mina favoriter
Längtar BORT...
älska