Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Miss Lyckas känsla för lycka...


Miss-Lycka



Någon lär ha sagt, tror det var Einstein, att den som aldrig gjort ett misstag har aldrig prövat något nytt.

Många som har sk "lyckats" med något här i livet säger samstämmigt att vägen dit har krävt sina misslyckanden.

Vad är jag då?
Lyckad el misslyckad?
El kanske en lyckad miss?
El en missad lycka?
El en misslyckad miss som funnit lycka?

Tja...

Även en miss kan kanske bli en lyckad miss.

Hon var ej visst planerad
En miss i familjeplaneringen
Resultatet av en välriktad miss kan man säga

En oönskad frukt av en Lyckad befruktning
Men en frukt för mycket
I familjens redan överfulla fruktkorg

Ofödd var hon ett misstag
Men Älskad var honav sin mor
Hatad av sin far

Så far bokade tid
Hennes öde blev bestämt
Hon visste ju inget
Skulle ej sakna något hon ej skulle få

En miss i planeringen
En plump i protokollet
Skulle Korrigeras, plockas bort o raderas

Men när dagen kom
Med den planerade tiden
Missades tiden
Modern log, andades ut
Fylld av kärlek till det ofödda livet
Så stark i sin kärlek
att inga nya tider planerades

Misstaget behölls
Planerna ändrades
Fadern gav upp
Kärleken vann

Så blev det dags
Misstaget kom till världen
Välskapt och friskt
Hon älskades
Hon välkomnades

Hennes namn blev lycka
Hennes kall blev kärlek
Ärvd av din mor
Hennes kamp blev rättvisa
Som krävde både vrede o mod
Ärvd av sin far

Så gick hon ut i världen
Med sin ständiga känsla
Av tacksamhet till sitt förlängda öde
Ett bonusliv som ruckat planeringen

Hon hade varit så nära så nära...
Där hon hade legat i dödens väntrum
Med snaran om halsen
Ett misstag med ett bonusliv

Därför vågade hon för att lyckas
Vilket kräver sina misstag på vägen
Drog lärdom av allt
Och plötsligt lyckades
Kliva in
I sitt eget hjärta
Hjärta o Lycka möttes

Så från misstag
Blev hon Lycka
Och kanske
En rätt så lyckad
Lycklig
Lycka

Trots allt:)




Prosa av Schizooliza
Läst 464 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2013-03-27 23:34



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Kanske onödigt lång text,
säger allt och mer därtill!

Vackra tankar, ord om och av,
Miss-Lycka!

Fina vän, kvinna!

Lycka, vännen.
Delar!
2013-04-11

    ej medlem längre
Hon blev ju en succe i alla fall

succe success sucksess suck sex
2013-03-28

    ej medlem längre
Judy Foster är visst ogift

miss Foster
2013-03-28

  Elina Vacker
Snygg ordfläta om "miss" och "lycka". JA, det är en hel levnadsbeskrivning du lyckats att i poetiska rader beskriva. Gillar den starkt. FÅr mig att tänka på Kirkegaard och hans berömda citat:

"Att våga är att förlora fotfästet en liten stund. Att inte våga är att förlora sig själv"

ELina V

2013-03-28
  > Nästa text
< Föregående

Schizooliza
Schizooliza