Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En tvåminuters-dikt jag skrev nu....morgon här där jag är just nu.....artikeln datorn visade var Daniel Swedins: SLUTA JAGA SJUKA - TA TAG I JOBBEN på aftonbladets nättidning 28 mars


Nyss vaknat lederna knakar

Nyss vaknat
lederna knakar
Som sömnen inte saknat
men uppvaknandet uppdagar

Axlarna värker
ställer mig upp och skakar
Det är då jag märker
att drömmen verkligheten bejakar

Jag ligger fortfarande under täcket
jag drömde att jag vaknade
Känns obehagligt läckert
verkligheten och sömnen på varandra provsmakade

En Tanke slår till
drömde jag var tjock jättetjock
Kollar mitt midjemått nyper till
skönt får inte en chock

Nu ställer jag mig på riktigt upp
smakar på verklighetens tupp
I stående ställning släpper värken sitt grepp
inte helt men bildar snabbt en bättre blodgrupp

Öppnar datorn som en sjuk abstinens
får upp en rolig artikel som glänser
Känns precis som mina egna dikter den bränns
den pratar om samhällets sjuka tendenser

Tittar ut genom fönstret
solen ler och lyser klart
Jag känner igen mönstret
det blir helt klart en bra dag idag







Fri vers (Fri form) av kjell-åke bearfoot VIP
Läst 290 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2013-03-28 03:10



Bookmark and Share


  H.C.B
Snyggt skrivet, helt klart
2013-03-28
  > Nästa text
< Föregående

kjell-åke bearfoot
kjell-åke bearfoot VIP