Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Aftonbladet 27 mars: Trump går till attack - mot svenska Vattenfall


Kapitalisternas krig är löjligt att se

Kapitalisterna krig är löjligt att se
om de pissar på varandras revir
Är det inte svårt att förutse
att det blir ett jävla liv

Men de är samma goda kålsupare
fantiserar och ljuger för egna intressen
Vill inte för andras saker gräva djupare
utan behandlar dessa med största ointresse

Förkastar allt som inte ger dem pengar
godkänner utan problem motsatsen
Vill att pengarna regnar men bara över dem
ingen ska förstöra deras penningpalats

Trump är ett skämt i sig själv
säger att vindkraftverk förstör
Naturens själ
samtidigt som han den med ett lyxhotell förgör

Har ett fåtal människor som har råd med lyx
rätt att förstöra vår natur
Men ett vindkraftverk som ger den mindre förtryck
Har inte rätt att ge den miljömässig finkultur

Om jag måste välja mellan kärnkraftverk
golf, lyxhotell, förstörd utsikt, miljö-el
Väljer jag naturligtvis med hjärnkraft
och det blir helt klart miljö-el

Men golfbanan finns redan där
och golf och ström hör tillsammans
Varför kan de inte samsas där
alla känner väl till golfströmmens briljans







Fri vers (Fri form) av kjell-åke bearfoot VIP
Läst 247 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2013-03-28 06:28



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

kjell-åke bearfoot
kjell-åke bearfoot VIP