Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Bessie Mars

Eftermiddag mars. Ett tätt långsamt regn över staden, helt vindstilla, lika vått som grått. Inte ens sparvarna och finkarna i granngavelns täta vildvin ids ta sig ut till trädgrenarna här nedanför där maten är serverad. Blandade frön i en metallcylinder med utsläpp och sittring nedtill, talgbollar i en spiralkorg i ett annat träd en bit ifrån. Bara en ensam kaja sitter uppochned på spiralen och pickar, det skvätter om vingarna när den flaxar till för balansens skull.

Det långsamma regnet, stillheten, vätan. Och väntan. Också tillvarons långsamhet i de våtgrå timmarna, öde och tyst som en söndag på landet. Väntan, vätan. Eftermiddagen närmar sig, dess mörker hasar nästan omärkligt ner över takkanterna, ner mot gården, vår Vintergata.

Den tomma sängen bredvid mig. Bessie Katt, det outgrundliga livet, alltid med den stora, obesvarade frågan i ögonen, sover här inte längre.




Fri vers (Prosapoesi) av petter rost
Läst 304 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2013-03-28 17:54



Bookmark and Share


  i af apa
bilden, det andas mera...
2014-07-30

  Lollitta VIP
Bara en ensam kaja sitter uppochned på spiralen och pickar, det skvätter om vingarna när den flaxar till för balansens skull.

__________!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!+++++
2014-05-14

  catharina.jerbo VIP
jag blir alltid imponerad av författare som kan skriva i ett sakta tempo utan att jag tappar intresset. och nu är jag imponerad. som föregående sa: du har talang!
2013-04-04

  DaRe Art Project
Du har utan tvekan talang att skriva. Det glimmar till mellan raderna och visar sig tydligt för att sedan glida in i någonting annat som jag tror (vet) kommer växa bort i takt med att du skriver mer och mer.

Jag tycker mycket om när du skriver om fåglar. Det har jag märkt i ett par av dina texter och varför inte ta utgångspunkt från kajor, sparvar och finkar? Låta din beskrivning av fåglarna landa i långsamheten, stillheten och saknaden.

I just denna text skulle jag stryka sista strofen, låta det visa sig på ett annat sätt. Ett par språkliga saker i första stycket men det är enkelt omarbetat.

Fortsätt skriv.

Varma hälsningar,
Daniel
2013-03-30
  > Nästa text
< Föregående

petter rost
petter rost