Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Aftonbladet 28 mars: "Fyra års straff för svensk på Cypern " och andra artikeln: Man från Sverige terrordömd i USA


FÖRBJUDEN OETISK SANN DIKT I SVERIGE

Jag har ett litet klagomål
på något man inte får diskutera
Det är inget populärt tungomål
inom Sveriges gränsers area

Jag frågar mig själv och flera
när vi pratar om att vår flyktingpolitik är så bra
Är det någon med dubbelmoral som vill briljera
en utförsäkrad eller sjuk mår nog inte så bra

Måste man vara rasist
för att säga vad jag säger snart
Jag tycker jag är realist
kan inte rå för att sanningen är svart

Idag terroristdömdes en somalisk svensk i USA
och en Libanesisk svensk brottsdömdes i Cypern
Ytterliggare två svensk-somalier väntas man döma i USA
kan bli 20 000 till, jag frågar er, varför så många flyktingar till Sverige kryper

Är det, det perfekta landet för blåögdhet
dubbelmoralens låtsasland som söker änglaglorior
För att hjälpa andra och stjälpa egna i sin enögdhet
ser svenska sjuka som horor och våldtar dem och rear bort dem som värsta hallicken

Välutbildade flyktingar får inget bra jobb
vad konstigt att arbetsmarknaden i Sverige vill att de pratar svenska
Stackars dem, för en svensk i ett annat land är det lätt att bli snobb
men det är klart, många är välutbildade, för den fattige flyktingen blir aldrig svensk

Ska vi verkligen tycka synd om flyktingar
då får vi charta ett eget flygplan och hämta hem de fattiga
För de är de ärliga flyktingarna
hit kommer de som inte är utfattiga

Jag vägrar använda mitt låtsas-tycka-synd-om-hjärta, jag ser flyktingars svagheter
det är synd om såååååååå många här i världen
Finns många som lever värre än de flyktingar som kommer till oss med sina trumpeter
men Sverige måste först och främst inse sitt eget värde

Sedan kan vi hjälpa de stackars läkarna och tandläkarna
högutbildade terrorister soldater med mera
Tycker EU borde införa ett gemensamt räknetal i förhållande till smurfarna
om flyktinghjälp på lika villkor, som ett måste för alla EU-länders ära

Lilla Sverige kan inte ta emot hela världen med sin begravningsbok
utan att bestraffa egna själen
Du får säga motsatsen om du använder din plånbok
jag har ingen plånbok kvar att visa med min medvetenhetssjäl

Men jag säger som så: - Öppna gränsen för alla om ni alla är så bra
jag som utförsäkrad och sjuk har ingenting att förlora
TA BORT FÖR ALLA, all sjukpenning arbetslöshetsersättning specialpensioner
när ni är så tysta om långtidssjuka och utförsäkrade och deras fusk förstorar

Åh så kan man inte göra
varför inte då
Precis så har det fantastiska gloria-Sverige fixat till de utförsäkrades röra
så varför ska de sjukaste betala Sveriges gloria då











Fri vers (Fri form) av kjell-åke bearfoot VIP
Läst 1876 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2013-03-29 01:27



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Bra sammanfattning av svårigheterna.
2013-03-29
  > Nästa text
< Föregående

kjell-åke bearfoot
kjell-åke bearfoot VIP