Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Aftonbladet 28 mars: Cyperns president sänker sin lön


Fantastiska Cypern

Fantastiska Cypern
presidenten sänker sin lön med 25 %
Ger Sverige dryparen
får våra politiker att bli impotent

Regeringens ministrar
sänker lönerna med 20 %
Att jämföra med Sverige känns bistert
här skulle det vara oförskämt

Varför ska de rika dela bördan
i ett vackert land som Sverige
Nä här ska sjuka och arbetslösa mördas
så att våra svenska ministrar kan i rikedom gödas

Och den förväntade bankinvasionen
har uteblivit
Kanske beroende på polisen
eller ministrar som inte tycks vilja leka banditer

Jag tror felfria Sverige har någonting att lära
från det cypriotiska mänskliga sättet att leva
Det är att fattigaste inte allt kan bära
de har också rätt att försöka överleva

Att föregå med gott exempel
är ett viktigt hokus pokus filiokus
För att medborgarna ska förstå
situationens tillstånd

Men hur kan de sjuka och arbetslösa
i Sverige förstå att de är chanslösa
Bara för kriminella att tacka och ta emot
de delar med sig mer hederligt än en regeringsledamot




Fri vers (Fri form) av kjell-åke bearfoot VIP
Läst 148 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2013-03-29 05:21



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

kjell-åke bearfoot
kjell-åke bearfoot VIP