Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Aftonbladet 28 mars: Ledamöters förmåner ifrågasätts


Fantastiska Sverige

Fantastiska Sverige, nu ifrågasätts
våra riksdagsledamöters förmåner
Då tänker egoisterna inom sin omkrets
säger med ett falskt ansikte och ser ut som en fåne

Vi har ändrat från 2014 för nyinvalda ledamöter
och tänker med ett elakt grin men inte för oss
Får sån jävla lust att gå dit och slåss och sno deras bröd
de visar aldrig medlidande, utan uppför sig alltid som en maffiaboss

Varför ska de ha några specialvillkor gentemot andra svenskar
och varför ska inte de själva drabbas
Börjar koka av ilska åt denna fantastiska svenska soppa
varför ska alla sjukas liv sabbas

Jag tror inte jag skulle grina
om någon skulle sätta en bomb på regeringskansliet
Det skulle inte bli fler döda än dem de redan grillat
bara ett värdigt välförtjänt avslut på tyranniet

Vet att jag använder hårda ord
men till skillnad från deras händer
Så är det bara just hårda ord om än sanningens ord
men regeringen har alla oskyldigas blod på sina händer

Behandlingen av sjuka och arbetslösa
är väl största beviset
På att de ingenting ska slösa
om de tänkte på rätta viset






Fri vers (Fri form) av kjell-åke bearfoot VIP
Läst 162 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2013-03-29 06:09



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Det kommer nog. Vad man sår får man skörda.Det kanske dröjer,men det kan bli dryga räntor.
2013-03-29
  > Nästa text
< Föregående

kjell-åke bearfoot
kjell-åke bearfoot VIP