Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

VÄLJ RÄTT VÄG

Du väljer väg
en dålig död eller en mindre dålig död
En dålig död är ärlig
en mindre dålig död, då måste du sno ditt bröd

Det innebär att betala minsta möjliga skatt
för banditerna i regeringen snor allt svart
De har massor av hål, du fattar inte ett skvatt
men när du blir sjuk, förstår du, att det är god natt

Dödens leende
syns i Reinfeldts ansikte
Från en sjuks seende
vet han, att han befinner sig i hans kikarsikte

Att veta att kulan väntar
på att få avlossas
blir en ständig press och stress, till slut en längtan
att kulan ens liv krossar

Man vill inte längre pinas
i detta falska fädernesland
Bara slippa
se detta dubbelmoralens land

Man har varit frisk
betalat sin skatt i femtio år
Aldrig varit trilsk
plötsligt ser man inte ett spår

Av den skatten
man betalade igår
Man får inte ett skvatt
tillbaks från igår

Så jag säger till er alla svenskar idag
sköt er själva
Följ inte min dumma ärlighets lag
sko er själva

Då kanske ni har något
men det kvittar
Den dag det händer något
skatteåterbäringen, kommer ni ändå, aldrig att hitta




Fri vers (Fri form) av kjell-åke bearfoot VIP
Läst 249 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2013-03-29 07:20



Bookmark and Share


  Connie
Enligt Reinfeldt är vi "Det sovande folket". Och om vi inte snart vaknar upp så är det kört! Det kommer att ta tid att bygga upp vad han raserat!
2013-07-29
  > Nästa text
< Föregående

kjell-åke bearfoot
kjell-åke bearfoot VIP