Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

I ditt knä ligger Självmord och gnyr


.

jag hör surret av när jag får sms på mobilen
och du läser upp hur vän efter vän kallar mig hora.


efter du skickat något-jagvetintevad tillbaka.

möter jag din blick.
drar på munnen och lutar mig tillbaka i din sjaskiga soffa
frågar om du känner smaken av svamp när du slickar mig

tror jag gav rätt svar.

---
Men någonstansinombordsförstårjagintevadjaggörhär. någonstansinombordshörjagdigsväljasolsken. någonstansinombordsdränkerdumigivänern. någonstansinombordsstryperdumigmedkallakedjor. någonstansinombordsbrännerduminakvarlevor.

någonstansinombordsälskarjagvärldenförhårtochdenkvävsiminhand.
någonstansinombordskännerjagmig…

någonstansinombordsholkadedujusturmig. Någonstans inombords gör det ingenting bara du gör någonting alls med mig.

.
efter en tag börjar jag tvivla på att du driver.



och när jag stryker din kropp
med mina vårtfyllda händer känner jag hur du drar dig undan.




Fri vers av feber
Läst 325 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2013-03-29 17:23



Bookmark and Share


    Andreas Holmquist
Relaterar, antagligen inte på samma vis.

Men efter misslyckad kärlek känner jag igen mig i texten och med frustrationen. Samt uttrycket med vårtfyllda händer känner jag igen, dels för jag faktiskt sagt så till någon, hur deras händer känns lika tilltalande som om de vore täckta av groteska vårtor...

Aja, det var min syn. Men jag gillar djupet i texten, eller iaf djupet som jag hittade.
2013-04-03

  DaRe Art Project
Jag får känslan att du vill skriva en text om uppbrott. Missförstånd och relationer. Att du vill förmedla ett utanförskap och hur man vill olika saker.

Jag tycker om början med sms och hur ramarna sätts, kvinnligt/manligt. Jag har betydligt svårare för de strofer som är sammanskrivna, svårt att avgöra om det är effektsökande eller befogat.

Inombords är starkt och varför inte bara skriva som det känns inombords? På något sätt som författarjaget försöker maskera sina äkta känslor. Skriv som det känns är mitt förslag.

"Vårtfyllda händer" är snyggt, och kan förvaltas bättre. Kanske ett avslut som inte explicit säger "du drar dig undan" utan bara ger den känslan?
2013-03-29
  > Nästa text
< Föregående

feber
feber