Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Aftonbladet 29 mars: Maj, 81, ska vräkas


Pengar pengar pengar det är det som regnar

Pengar pengar pengar
det är det som regnar
På vårt samhällsansvar
tills inget medlidande finns kvar

En dam som är åttioett år gammal
bostadrättsföreningen ser gladeligen henne ramla
Efter sexton års felfritt boende
gör de om lägenheterna till ägandeboende

Hon vägrar skriva på vill behålla sin hyra
då börjar föreningen skylla på ohyra
Vill vräka henne för att det är för skitigt
var är deras samvete om detta ses som viktigt

Varför inte ringa kommunen begära städhjälp
och hjälpa den gamla damen i stället för att stjälpa
Men som vanligt när kapitalet talar
mer pengar att tjäna empatin svalnar

Aftonbladet hittar några dammtussar
det hittar vi väl i de flesta hus
Några brödsmulor på golvet
det är väl inget som kräver musik i moll

Tjugo blomblad ligger kvar
en utslagen krukas svar
Jag har inte hunnit ta fram mitt sop-set
ursäktar sig den gamla damen skamset

Sedan gillar jag den gamla damens uttalande
fast jag menar egentligen motsatsen
Hon säger: Vad vill de jag ska göra resten av mitt liv?
Tälta? Jag säger: De skiter på dig och går över dig med ett stort kliv

Hon säger: Jag var med och byggde upp det här samhället
Jag säger: Välkommen till det moderna NYA Sverige, klass samhället
Hon säger: Och det är tacken man får?
Jag säger: Trodde du att kapitalismen tar hand om sina sår?

Hon säger: Det är åldersdiskriminering
Jag säger: Det är kapitalismens utslagsprivilegium
Hon säger: Hur kan man göra så här mot en gammal människa
Jag säger: Sjuka, orkeslösa, gamla, arbetslösa är kostnadsmänniskor

De är inte önskvärda i detta kapitalistiska fascistiska NYA Sverige
den gamla svenska flaggan är död nu halas en ny flagga upp för NYA Sverige
Skit i andra, sko dig själv, ljug, förtala, undvik sanningen
du äger allt kan förändra allt genom lögn och svek det är kapitalismens banning

Hoppas damen vinner
nu när Aftonbladet uppdagat svinen
Så är chansen större
annars vore det dörren




Fri vers (Fri form) av kjell-åke bearfoot VIP
Läst 249 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2013-03-30 02:20



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Instämmer med föregående,så länge det inte drabbar dom själva............
2013-03-30

  Magica VIP
Viktigt ämne du tar upp. Ja det är förjävligt i vårt svenska samhälle idag, instämmer! Hoppas det ordnar sig för damen!
Vi får som individer se till att ta vårt ansvar och rösta mer klokt till nästa val, även om man kan känna att det är förjävligt så är det folket som röstat fram packet. Måtte de som röstat så förbannat egoistiskt lära sig av insikten av hur det nu blivit inom så många områden i vårt samhälle idag och nästa gång rösta vettigare!!! Men en egoist förblir väl en egoist så länge inte något drabbar den själv...
2013-03-30
  > Nästa text
< Föregående

kjell-åke bearfoot
kjell-åke bearfoot VIP