Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Aftonbladet 29 mars: Här får de rätt, till slut


Polis polis potatismos

Polis polis potatismos
nu är det fritt fram för bilmos
Polisen beslagtog en falsk polisbil
lämnar tillbaks den med ett ansträngt smil

Ägaren har märkt att trafiken blir lugnare
nu kan vi slänga in alla fartkameror i en krematorieugn
Låt alla medborgare köra polisbil
så blir trafiken stabil

För fartkamerorna sattes inte upp i vinstintresse
utan för att spara liv
Så stod det åtminstone på min bötesavi
det är därför de finns i nedförsbackar och konstiga parti

Och när vintern kommer
när kostnaderna är för stora
För att rädda liv som förut
då spelar det ingen roll hur vägarna ser ut

Dubbelmoralen land
men är ändå lite kluven
Om alla får åka polisbil
vad händer för en riktig polisbil

Men en lag måste till
innan man kan dömas för spill
Av något som man inte visste var olagligt
inte av något som bara kan anses barnsligt




Fri vers (Fri form) av kjell-åke bearfoot VIP
Läst 276 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2013-03-30 03:03



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

kjell-åke bearfoot
kjell-åke bearfoot VIP