Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Aftonbladet 28 mars: SLUTA JAGA SJUKA - TA TAG I JOBBEN


Nu är det dags för regeringen att inse fakta

Nu är det dags för regeringen att inse fakta
all fakta om svenska okynnessjukskrivningar kan vi slakta
Skrivelse efter skrivelse bevisar
att svenskarna inte var några fuskgrisar

Trots att 65 000 människor är utförsäkrade idag
som nu är bortkollrade från statistik av alla slag
Räknas bort från arbetslöshetsstatistik
räknas bort från sjukstatistik

Självklart kan regeringen lättare skryta över fina siffror
ändå misslyckas de presentera bra värden utan fastnar i egna snaror
Klart att det hjälper att få hjälp av kapitalet
allt går att köpa med smör och margarin till valet

Och äger man radio tv tidningar
kan man ljuga sig till och gömma alla gliringar
Det är därför de inte vill tala om var deras pengar kommer ifrån
precis som ingen vill erkänna att de varit nazister en gång

Nu ökar sjukfrånvaron igen trots 65 000 bortforslade
hur många av dem är numera bortkopplade från livet
Stress press och förändrade villkor, är det nu för generation två i arbetslivet
Nu är det deras tur att bli sjukare, 35 procent på två år är det nyutökade sjuklivet

Och då är de 65 000 värsta mördade slaktade eller ligger någonstans
hemlös kriminell, ingen vet var de håller hus, kanske sover i en förberedd kista
Det är dags för regeringen att lära sig sin läxa
och erkänna att de har tillverkat gift precis som Snövits häxa

Snövit är i vår icke sagas värld de sjuka
de var inga sjuka fuskare men ett giftigt äpple fick dem att dödligt insjukna
Häxan är i vår icke sagas värld heter Reinfeldt
han vill bara titta sig i spegeln och skryta över hur plånboken blivit fet

För vem
de som inte längre har några hem
Du som är så stor i orden
kom till mig så blir du liten på jorden

Jag ska lära dig sanningens ord
eller så kan du köpa en bok
”kampen om sjukfrånvaron”
Av Björn Johnson, min bok kan du få

Om du inte kan läsa
vilket jag starkt misstänker
Kan jag läsa
så högt att dina öron blänker

Av svett på örsnibbarna
när du ser mig i ögonen
Och tvingas lyssna på tabbarna
som du medvetet igångsatt

Finns bara ett svar på varför du gjort som du gjort
två döda från min skrivarkurs önskar du hade det ogjort
Svaret är att du är en nazist
fast du försöker dölja det genom din smygfascism




Fri vers (Fri form) av kjell-åke bearfoot VIP
Läst 339 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2013-03-30 13:05



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Det var ord och inga visor.
2013-03-30

  Jeflea Norma, Diana. VIP
säjer: Victor Hugo.
Tron upphöjer, altaret helgar.
2013-03-30
  > Nästa text
< Föregående

kjell-åke bearfoot
kjell-åke bearfoot VIP