Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ormen och råttan


ögonblicket när råttan står
fastfrusen framför ormen

är det gula ögonblicket i
deras ögon

en rågåker med fingrar i
från en vind som alldeles
nyss kammade de varma
bergen
och kammade de våta
haven

och någon av dem
rörde sig en
aning
men ingen av dem
visste riktigt
vem

innan blixten från
ormens tänder
slog ner i
råttan

och medan inbjudningarna
kom in från två olika håll
till deras gemensamma
måltid

var det enda vittnet
en gul rågåker som
vajade i deras
ögon





Fri vers av Göran P Rödholm
Läst 327 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2013-03-31 16:07



Bookmark and Share


  Lilla My* VIP
Dramatiskt!! O, det är som om rågåkern håller andan...och kan vara den som förändrar...hypnotiserar dem till ett annat scenario!

"en rågåker med fingrar i
från en vind som alldeles
nyss kammade de varma
bergen"

Det här är vackert! O, för min del känns raden under överflödig..
Ja, jag gillar den här rågåkern!!
2013-03-31
  > Nästa text
< Föregående

Göran P Rödholm
Göran P Rödholm