Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Om Honom.....


Gud - Varför ?

Gud

jag vill vända mig till Dig personligen
vill ställa flera frågor

om Du månde besvara dem
så vore jag tacksam

Gud

Varför får några barn cancer
och andra inte ?

Varför lever jag än ?

Varför dör barn av svält ?

Varför finns det krig ?

Varför kunde Breivik mörda ?

Varför kan någon mörda ?

Varför finns det självmordsbombare ?

Varför styrs vår värld av en massa puckon ?

Varför finns det ingen rättvisa ?

Varför gör DU ingenting ?

Vi ber ju till Dig, vi ber Dig att rädda oss
men ändå dör människor, oskyldiga människor ?

Gud

Varför ?

----




Fri vers (Fri form) av Mats Henricson
Läst 289 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2013-03-31 17:58



Bookmark and Share


  Mats Henricson
De människor som blir lyckliga i sin tro har jag full respekt för , men vi som tvivlar måste ju ha rätt att fråga och ,en dag, kanske vi får ett svar av Honom..............
2013-04-01

  Larz Gustafsson VIP
Jag vet att Gud finns och oavsett vad alla lögnare säger i alla värdelösa tv-program så är Gud min Far som älskar mig och som jag har daglig gemenskap med.
2013-04-01

  Mats Henricson
Såg just "The Bible" , den händelse där Jesus blir förrådd och gripen/misshandlad/dömd för att sedan bli korsfäst och återuppstå....
Ingenting har vi människor lärt av denna händelse, det framstår som klart och tydligt eftersom ondskan fortsätter att skörda framgångar i större delen av världen......
2013-03-31

  poetryGirl
Det finns ingen Gud på det sättet....
2013-03-31

  Larz Gustafsson VIP
Han har gjort allt.
Resten är upp till oss.
Det finns människor som gömmer sig bakom sina "varför?" så att alla dessa "varför?" kommer mellan Gud och dem själva.
Svårt för Jesus att nå oss där vi hukar bakom våra "varför?"barriärer/barrikader.
Jesus gav Sig Själv till oss reservationslöst. Gör vi detsamma kommer vi att få svar på en hel del.
När det gäller synden kan vi aldrig skylla på Gud. Vi kan aldrig anklaga Honom för vad Breivik gjorde. Breivik kommer att få stå till svars inför Gud på samma sätt som du och jag kommer att få göra det. Vi kan inte gömma våra aynder bakom hans.
Cancer. Ja, cancer är en sjukdom Sjukdom är en förbannelse. Vissa lögnpredikanter försöker få det till att den skulle vara en välsignelse. Fråga dem som drabbas vad de tycker!
Förbannelsen släppte Adam och Eva in i skapelsen när de gjorde uppror mot Gud. Den har funnits här sedan dess.
Fattigdom är en annan förbannelse. OAVSETT vad liberalteologer och andra tycker. Det finns inget andligt i att glorifiera lidande. Gud är ingen kosmisk sadist.
2013-03-31
  > Nästa text
< Föregående

Mats Henricson
Mats Henricson

Mina favoriter
Längtar BORT...
älska