Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Aftonbladet 30 mars: Saftig nota efter katastrofår


Håll i hatten

Håll i hatten
mitt kära folk
Nu blåser debatten
nu behövs ingen tolk

Vetenskapsmännen behöver inte bråka
och snacka om ditt och datt
Försäkringsbolagen räkne-språk
bekräftar allt

Klimathotet är här för att stanna
bara acceptera fakta
2011 och 2012 är för bolagen ogranna
etta och trea i kostsamma år är hårdfakta

Så det blir fler blåsiga dagar
och hårdregnande översvämningar
Går inte att undvika med nya lagar
naturen bryr sig inte ett dyft om morgondagens regleringar

Men i skuggan av dessa tyfoner, stormar
orkaner, tromber, jordbävningar, torka
Översvämningar blir människan mer och mer abnorm
egoismen och krig ökar världen blir mer och mer korkad

Jag ser inget slut
på denna väg
Det är akut
men vi vänder inte, vill inte se någon utväg

För då får vi lida lite
så skit i det, låt morgondagens barn ta tag i detta problem
Vi måste njuta lite
varför föder ni barn, älskar ni att slänga in dem i detta kloaksystem








Fri vers (Fri form) av kjell-åke bearfoot VIP
Läst 201 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2013-04-02 03:18



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

kjell-åke bearfoot
kjell-åke bearfoot VIP