Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
"Du vattnar hela livet i mitt hjärta..."


Spirar


Orden vattnar min själs torra ödemarker

väter bortglömda svedda ängar

beslöjade av urtidens aska


Pulveriserade blomsterminnen

fuktas, tränger sig ner

till ett djupare skikt


Där glömda rotknölar, lökar och frön

tryggt legat i sin djupa vintervila


Omslutna av dolt, tyst mörker

bärandes på djupt inkapslat

slumrande liv....




Fri vers av Schizooliza
Läst 352 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2013-04-04 07:33



Bookmark and Share


  Piann VIP
Denna dikt tycker jag om.
Det som ligger i träda,
spirar till liv.
2013-04-10

  Elina Vacker
riktigt snygg poesi, med en väl genomförd idé om vad ord kan innebära, att de kan mjuka upp och vattna ett torrlagt landskap.

Elina
2013-04-08

    ej medlem längre
Fina bilder ur djupens fogar.

Tycker om den.
2013-04-05

    ej medlem längre
tycker om denna..!
2013-04-04

  Undine
Hoppas det blommar :)
2013-04-04
  > Nästa text
< Föregående

Schizooliza
Schizooliza