Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kärlek kärlek kärlek

Kärlek kärlek kärlek
är det bästa du kan ge
Kärlek kärlek kärlek
är det bästa du kan se

Om din mor är elak
vad kan du göra
Om din far är elak
vad kan du göra

Du valde inte livet
du är själv beviset
Att dina föräldrar
tyckte du var rar

Men någonting
hände på vägen
Det var någonting
som kom i vägen

Färgen var grön
och skör
En obotlig
sjukdom

De såg dig
som en kostnad
Inte värd
att bekosta

Du vet inte varför
de försköt dig
Men du hörde något
om att de bytt ut dig

Kanske var du inte
deras flicka
Kanske var du
någon annan flicka

Utbytt
de första dagarna tre
I sjukhusets sal
av sjukhuspersonal

Orden kommer från din moder
som behandlar dig sorgligt
Att höra sådana ord
hör inte hemma på mänsklighetens bord

Du hittade en man
bodde granne med din familj
Så försvann din man
och lämnade dig ensam

Ensam med dina nyfödda barn
blev du blev en moder i skam
Allt var ditt fel
tyckte många av de dumma

Du ville låna till elektricitet ris
men din moder
Vill bara
ta ditt lilla hus

Du gav upp
lät henne stjäla allt
Började arbete hos din faster
för att få mat och pengar till skolan

Du klarade studenten
utan hjälp med barnen
Sov dig genom skolan
av trötthet för du använde ingen kola

Men allt gick bra
även om du fattig var
Så hade du tak över huvudet
och friska barn

Och de älskar dig
och du dem
Precis som det ska vara
under mänsklighetens rätta flagga




Fri vers (Fri form) av kjell-åke bearfoot VIP
Läst 333 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2013-04-06 18:43



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Jag förstår. En fin skildring av ett grymt levnadsöde.
2013-04-06
  > Nästa text
< Föregående

kjell-åke bearfoot
kjell-åke bearfoot VIP