Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En dag utan ångest är en dag av solsken.

Jag såg två som hittade varann i på dansgolvet och gick hem tillsammans.

Jag såg mig själv i en reflektion stirra på mina skor. Jag skulle gå hem, gick fel och kom hem ensam. Fan. Är jag själv men inte ensam, eller både ensam och själv. Är jag missunsam? Han kunde varit jag. Jag såg två till - undrar om de har de bra?

Vaknar upp städar spåren från spektaklet igår. Vi firade livet, att vi är unga och har varann. För varje ölflaska jag slängde tänkte jag på samtalen som utbyttes när alla läppjade på sina öl. Fina stunder, känn ingen vemod, var glad för det är sol idag. Varför skriver jag om ångest när jag faktiskt ler. Solen skiner och idag får jag efterlängtat besök. Imorgon ska jag tillbaka till mitt givande jobb.

Saker är bra. Balans är bra.




Fri vers (Modernistisk dikt) av Philip V
Läst 410 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2013-04-07 15:21



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Philip V
Philip V