Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Vår bräckliga demokrati, ständigt hotad och besudlad......


En belägrad demokrati....

Demokrati

 kommer ej av sig själv

 

Demokrati

gör man sig förtjänt av

man måste bevaka den

odla den

förädla den

 

Demokrati

kan försvinna över natten

om man inte håller fast den

för dess belackare

ena fega stackare

de förstår den inte

de förråder den

de värderar den inte

de förstör den

 

Demokratins dödgrävare

finns mitt ibland oss

under falska fanor

de fabulerar för oss

de är alltför många

men vi måste slåss

för demokratin

är vårt sista hopp !




Fri vers (Fri form) av Mats Henricson
Läst 266 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2013-04-07 23:06



Bookmark and Share


  poetryGirl
Demokrati

kan försvinna över natten

om man inte håller fast den//

helt sant, oavsett om man är M eller S. Vi har väl haft det för bra i det här landet kanske.
2013-04-08

  Mats Henricson
Alla vi som minns det ljuva 70-talet då DEMOKRATIN spirade, vi satt i hundratusentals på möten och diskuterade ekonomisk demokrati, hur demokratin skulle utvecklas, jämlikheten mellamn kvinnor och män , HELA landet var involverat ( iallafall VI inom LO). VAD hände sedan ? Jo ,allt förstördes av en grå eminens som heter Kjell-Olof Feldt , han tog över hela den där biten om ekonomisk demokrati och gjorde den till en minimal tummetott (som sedan ELIMINERADES helt av borgaregeringen Bildt på 90-talet)
2013-04-07
  > Nästa text
< Föregående

Mats Henricson
Mats Henricson

Mina favoriter
Längtar BORT...
älska