Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Drömmar om Ansgar

Jag ser hav av skalbaggar vändna på ryggen.
En blixt slår ner och några tusen slås upp i luften, sönderbrända.

I horisonten är vulkanberg, skulle kunna vara domedagsklyftan,
som kanske Frodo, Sam och Gollum klättrar uppför.

En pojkes röst jag hörde,
spetsade mig in i hjärtat.
Skadeglada fåglar kretsar runt mitt huvud,
men en kompis till djävulen är alltid en kompis till mig.

"Din hand är liten nu,
men den växer ser jag."
Årstiderna kom och årstiderna gick.
Tills en varm mjuk sommardag:

"Vänta bara en sekund,
jag måste svara på en kund."
Och jag kunde inte få en blund
den natten.
Det enda jag tänkte på var magiker
med kaniner i hatten och floder
av rasande vatten.

Från en ravin hörde jag en kvinna skrika:
"Gravplundrare gravplundrare!
Sjung din sång och lyft din hatt.
Min älskling dog för mig idag,
jag skall dö för honom inatt."

Tankens smedja hamrar som vanligt
på sköldar och svärd.

Sökte naturen så jag gick till anuset av kulturen
men jag blev bara snuvad på konfekten.
När jag öppnade upp mig visade det sig att de
bara hade bytt namn.

Han känner trådar från omgivningen fastvuxna i sitt huvud.
Spända och vibrerande.
Han vrider sig av lycklig smärta.

Så tala inte till mig som om jag vore född igår,
till skillnad från dig alltså.




Fri vers (Fri form) av Ceseus
Läst 240 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2013-04-10 22:28



Bookmark and Share


  Stefan Albrektsson
Vilken resa du tog mig på! Det första som jag ser är detta hav av Gregor Samsa-figurer med påföljande exposion. Sedan följer strof på strof med mer eller mindre magiska skeenden. Tycker mycket om de plötsliga rimen som dyker upp här och där, ibland i par och ibland tom. tre på raken.
2013-04-11
  > Nästa text
< Föregående

Ceseus
Ceseus