Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Resning!

Resa mig    lyfta

stiga upp genom dagarnas tak
sväva ut som en gas
över samtiden

Samtidigt ner
ett borr av nu ner genom allt
genom tidens och sinnenas alla skikt
ner till för stundens
grundvatten

Denna dubbladubbla
motsatta rörelse
den går att överlista
Som trapporna till Lustiga huset
går den att lura

I ett förtätat ögonblick
av harmoni och frenesi
kan vi bryta in
i den exakta
skärningspunkt
där vi i en och samma rörelse
sjunkande ändå lyfts till

den sammansatta
livspunkten
utanför antingen – eller




Fri vers av petter rost
Läst 243 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2013-04-11 21:05



Bookmark and Share


  Lollitta VIP
dagarnas tak

sväva ut som en gas

_________________+++++
2013-10-27

  Annie b'larsson VIP
Blir glad när jag läser det här. Visst fasen kan vi överlista! Vi är ju gjorda av samma som allt och allt hör samman. Allt är möjligt.
2013-05-11
  > Nästa text
< Föregående

petter rost
petter rost