Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
bokstavsantalsbegränsningen i titeln kan vara trist!! litet astrologi på skoj :)


om den astrologiska Månen; och i Kräftan


Månen och tecknet det är i födelsehoroskopet,

sägs avslöja våra omedvetna mönster som ligger

bakom våra reaktioner på händelser, vårt

emotionella gensvar och vårt inrotade

beteende.

Det sägs att för att känna sig hel, måste

människan känna igen och acceptera både

Solens och Månens aspekter i sig själv, och

föra dem samman. Det kan ibland kallas för

ett alkemiskt bröllop som resulterar i att

människan blir hel, som en ny varelse.


Att ha Månen i Kräftan är en spännande

månlik placering för Kräftans tecken

står för mycket av det som Månen

sägs reglera hos oss, men

som vatten och speglingen,

kan placeringen i Kräftan vara komplicerad:

för mycket av egna känslor blir spegelbilder

och projiceringar av de människors

känslor - och antaganden av dem, som

man kommer i kontakt med. Har skrivit

här några frågor som kan vara viktiga

och utmanande för att ställa åt sig

själv, och leta efter svar inom,

när man har den i det tecknet.


Vilka är dina känslor, vilka är emotionella

svar på andras känslor?

Är motgångar i ditt liv verkligen attacker

mot din person?

Individuationen från ditt ursprung och

din familj - skjuter du den hela tiden

längst bak på din psykologiska agenda?

Känner du att du inte orkar ta itu med

den? Den kan spela en stor roll som

en viktig pusselbit i din självbild.


Astrologi handlar mycket om att lära

känna sig själv, få det lättare med

både sig själv och i umgänget med

andra. Om att bli hel och förstå sina

och andras reaktioner, hitta acceptans

och inre ro. Månen kan vara i 12 olika

tecken. Här var det bara litet om

den i Kräftans tecken.






Prosa av Tarantaran
Läst 180 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2013-04-12 00:15



Bookmark and Share


  Bo Himmelsbåge
En sagolik bild igen!

En spännande dikt om astrologins väsen; känner inte till så mycket om detta, helt klart är dock att Solen o Månen påverkar oss väldigt mycket! Utan Solen skulle vi inte finnas till överhuvudtaget! Själv är jag skytt; undrar om detta är ett bra tecken?
2013-04-12
  > Nästa text
< Föregående

Tarantaran
Tarantaran