Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Aftonbladet 14 april: Föll ur "Dödens hjul" - överlevde


Glada nyheter sent omsider

Glada nyheter
sent omsider
Överlevt dödens hjul
otroligt kul

Att någon som faller
genom samhällets galler
Som hemlös utförsäkrad
från botten åter blir uppfiskad

Men vad ser jag, en akrobat
nu tänkte jag som en aristokrat
Lät mina själviska tankar
bli en tillfällig verklighet för ett slag

Måste komma ihåg
innan jag något påstår
Att läsa artiklarna noggrant
så jag uttalar mig sanningsenligt

Det var en cirkusartist
som överlevde dödsfallet
Min hjärna översatte allt till sjukartist
som överlevde utförsäkringsfallet

Akrobatens dödshjul
står nämligen i samma skjul
Som utförsäkrades besked om utanförskap
ett nytt dödshjul med blågult martyrskap


På yttersta kantens dödsstup
finns i båda dess hjul ett budskap
Du leker med krut när du balanserar på dödens hjul
ramla inte, det kan få ett förfärligt slut, som skit i ett kugghjul

Stopp i maskineriet
kan bli som att kroppsligt avlidit
Fallet är högt
därifrån har många dött




Fri vers (Fri form) av kjell-åke bearfoot VIP
Läst 337 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2013-04-15 09:52



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

kjell-åke bearfoot
kjell-åke bearfoot VIP