Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Fas Tre

fas tre

går till "jobbet" varje dag

med 75-procent i löneavdrag 

för det är vad vi får

fast vi sliter år efter år 

 

fas tre

ett verkligt trasproletariat

ingen idé att vara lat

för då blir handläggaren förbannad

och din ersättning  bortslammad 

för även om den knaper är

så överlever du ju här 

 

fas tre 

söker jobb ännu idag 

men vem vill ha en så´n som jag 

som snart blir sextiofyra

knappt pengar har till hyra

 en desillusionerad fattiglapp 

med en kassa alltid knapp 

 

fas tre 

har Reinfeldt fixat bra

för vi lever ju än ida´

men kryper på knäna gör vi ju 

fast vi jobbar i timmarna sju 

för en pisslön vi jobbar bra 

SÅ ska INGEN behöva ha !!!!!!!!

 

------

 




Bunden vers (Rim) av Mats Henricson
Läst 314 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2013-04-15 12:19



Bookmark and Share


  Mats Henricson
Tackolov lämnar jag denna skara om ett par veckor, har fått ett "riktigt" jobb nu ,fram till pensionen 2014...., men mina sympatier för alla dem som är kvar i detta vedervärdiga ekorrhjul , de försvinner inte för det......
2013-04-26

  Nina.H
Så Bra skrivet! Jag håller med!
Fas fyra blir kanske nästa steg..
skulle inte förvåna mig om det
blir ättestupan!
2013-04-15
  > Nästa text
< Föregående

Mats Henricson
Mats Henricson

Mina favoriter
Längtar BORT...
älska