Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Om Rolex fick berätta


Från en annan synvinkel

Min matte är ledsen

jag vet

jag var gammal och behövde

gå vidare

jag tröstar henne varje dag

på natten sitter jag vid hennes säng

så hon känner att jag finns där då

hon vaknar och är sorgsen

då viftar jag på svansen så hon ska 

vindpusten från min viftande svans

 

jag följer med henne på promenader

som hon går för att vara med mig i tanken

det är precis som om hon ser mig för ibland

stannar hon på ställen där jag sulle stannat

för att nosa

hon pratar till mig och kallar mig för älskling

hennes röst är lite barnslig ibland tycker jag

jag är ju en stor hund, men jag älskar min matte

och det gör mig ont att hon så ofta gråter

för att jag inte finns hos henne

hon har många bilder  av mig men den

starkaste bilden bär hon i sitt  hjärta

där i hjärtat hör jag och ser tårar som flödar

För stt hon saknar mig så

en gång lade jag mig i hennes säng som hon

bäddat så fint för stt hon skulle förstå att jag inte 

lämnat henne

hon såg gropen i sin säng o såg glad ut

hon tog fram sin kamera för stt fotografera sin säng

för annars skulle ingen tro henne

hon pratar gärna om mig med andra

sen gråter hon igen och är ledsen

hon tittar ofta på fotografiet på mig

som hon lät tas i en djuraffär en gång

jag är jättesnygg på den bilden, det säger 

matte ofta

hon älskar mig så mycket, därför gråter hon

jag ska svansa runt henne så länge  hon  behöver mig

jag trivs med henne så jag vill vara nära henne 

tills vi ses här i himlen

den dagen hon sa hejdå till mig

vätte hon min päls med sitt gråt

hon låg bredvid mig på golvet

och viskade fina ord i mitt öra

hon lånade ut sin varma stora

halsduk så att jag kunde ha den under 

mitt huvud när jag skulle somna in

ja, min matte älskar mig

sen den dagen har hon burit halsduken

runt sin hals

 var inte ledsen matte jag finns runt dej

jag är frisk och kry och tycker om dej




Fri vers av Maiah VIP
Läst 200 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2013-04-15 20:01



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Minnen som värmer i sorgen...kram
2013-04-16

  Tarantaran
Du skriver fint om
Rolex och sorgen
och saknaden..
jag gråter igen!
2013-04-15

  petter rost
Maiah, du vet det, det här träffar rätt in i veka livet på mej och alla andra delar av mitt liv. Du har en särdeles förmåga att formulera gestalta relationen mellan djur och människa, människa och djur och berätta för andra hur offantlig denna kärlek kan vara. Den gör lite ont därför att den är så stark, bara de fem första raderna -vilken hymn. Tack Maiah.
2013-04-15
  > Nästa text
< Föregående

Maiah
Maiah VIP