Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Inspirerat av Pink Floyd


Klasser

Du kommer från en trygg miljö
Ett fint hus vid en vacker sjö
Du får din mat serverad på ett silverfat
Kläderna är rena och fina
Här finns ingen ondska eller pina
Hela livet är en fest och du är alltid en välkommen gäst
Ni dricker champagne och dyrt vin
Det tillhör om man är född till svin
Servitören snubblar till och råkar spilla
Du grymtar högt och grinar illa
Kvällen tar slut, du lägger dig i sängen och blundar
Det känns tryggt för utanför vaktar dina hundar



Samhällets normer är fyrkantiga former
Därefter blir vi stöpta och urgröpta
Urgröpta och på nytt fyllda med andras tycke
Är du lydig belönas du likt en jycke
Sitt fint och räck vacker tass
Va lydig och slit hårt på ditt pass
I skålen får du rester av husses frosserifester
Du ställer upp i dansen och viftar på svansen
Husse blir nöjd och allt är frid och fröjd
Du får i uppgift att vakta huset och skrämma bort buset
Morra åt ligister och andra aktivister
Ingen får tränga sig in för då ryker ditt skinn
Din själ blir ett minne blott
Slutet gott allting gott



Du går i motvind och kyla
Om natten kan du höra vargen yla
Din mage kurrar och huvudet surrar
För att döva din hunger går du och pundar
Men akta dig för grisens hundar
Drabbas du av oturen hamnar du i buren
Vinterkylan är svår och du längtar efter vår
Men den kommer aldrig för ett får
Under ett täcke av snö så lämnades du att dö




Bunden vers (Rim) av små tankar
Läst 275 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2013-04-16 01:54



Bookmark and Share


  små tankar
Menar du att socialism skulle ha något med avund att göra?
I så fall har du nog slagit i ordentligt.
2013-04-16

  Marianne Räf
Avunden kommer underifrån.
Där gror Socialismens rötter.
2013-04-16
  > Nästa text
< Föregående

små tankar
små tankar