Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En nyutslagen röd ros

En nyutslagen röd ros
skulle behövas i dagens kris
Eller flera tusen röda rosor
eftersom det är flera tusen kriser

Över hela världen kriserna varandra avlöser
fattiga har inga pengar längre att slösa
Ändå finns inga pengar någonstans
säger alla politiker som om de vore i trans

Men sanningen ligger väl på ett annat plan
politikerna vill flyga som Peter Pan
Från bonusplan till bonusplan
för att slutligen landa, gå som Gud på stan

De har blivit fartblinda i sin jakt
efter kapital och makt
Ser sig inte längre i spegeln
de har utrotat alla spelregler

Ursäkter undanflykter skenmanövrar
de har blivit mästare på att fattiga bedröva
De kan inte, sina rika kompisar bedöva
de kan, om de vill, gräva upp skit till en löpsedel

Världen styrs inte längre av politikernas händer
världen styrs inte ens längre av länder
Den styrs av pengarnas makt genom kapitalismen
storföretagens ägare smyger med fascismen





Fri vers (Fri form) av kjell-åke bearfoot VIP
Läst 271 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2013-04-16 06:44



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

kjell-åke bearfoot
kjell-åke bearfoot VIP