Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Den fula verkligheten

Cheferna trampar över de anställdas värkande ryggar för att nå sin bonus
Hönsen trampar på varann för att få en nypa luft

Fabrikerna förgiftar ömtåliga blåsippor och fjärilar till döds i våra skogar
Ungdomarna förgiftar sig själva i desperat flykt från den maktlösa verkligheten

Företagen utnyttjar döende människohjärtan i smutsig jakt på mer
Trebarnsmamman utnyttjar 5kronors-rabatten på tvättmedel

Den övergödde politikern får frågan hur Sverige lyckats bli så jämställt
Tjejen på nattvagnen får frågan om hon vill följa med hem för 2000 spänn

Industrin slår ner den svage på betonggolvet
Pappan slår sin försvarslöse son
Sonen slår knogarna blodiga i skuggan på bakgården


Fina du
Ta min hand
Tillsammans slår vi tillbaka

Vi kan göra världen vacker igen




Fri vers av svartvitsjal
Läst 186 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2013-04-16 22:22



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

svartvitsjal