Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Bild dormitoriegången


Sancta Birgitta Klostermuseum

Sancta Birgittas Klostermuseum ligger i Vadstena nära
Vättern i ett tegelhus från mitten av 1200-talet. Ursprung-
ligen var byggnaden ett kungligt palats. Det omformades
enligt den heliga Birgittas vision till ett kloster och blev
senare krigsmanshus, fängelse och mentalsjukhus.
Det är Sveriges första profana tegelbyggnad,
norra Europas bäst bevarade högmedeltida
palats, norra Europas enda moderkloster,
Europas första permanenta krigsmanshus,
alltså ett av Sveriges viktigaste minnesmärken.

Strax intill ligger Klosterkyrkan och örtagården och
nu i april blommar den vackra klosterliljan igen
på ängen som förr om åren i otroligt stor mängd...

Här känner man historiens vingslag och hur folk
som lever här idag gott tar tag i det som var...
Och med varsam och kunning hand planerar
väl för framtiden...

Du är så hjärtligt välkommen hit!

Öppettider:
Grupper kan boka museet året runt!
5 maj-23 juni, onsdag-söndag 12.00-16.00
24 juni - 11 aug alla dagar 10.00-17.30
12 aug - 31 aug 12.00-16.00
September, onsdag-söndag 12.00-16.00

Fler erbjudanden och information finns
sök på, klostermuseet@telia.com
www.sanctabirgitta.com
eller tel 0143-10031.

Är jag hemma, bjuder jag på kaffe
och guidad tur om du vill...
I så fall ring mig...







Övriga genrer (Essä/Recension) av Ewa-Britt Nilson VIP
Läst 592 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2013-04-17 14:56



Bookmark and Share


  ULJO
En fin text du låter oss ta del av. Tack för det
2013-04-19

  Lars Hedlin
TAck för en berikad text!
2013-04-17

  Tarantaran
Kul! Risken finns att
du får många kaffe-
gäster nu..fin bild
också! Konstigt att
inte Vadstena är med
i slow city- rörelsen!?
Sådant lugn och fin
stillhet över staden.
2013-04-17

  Eva Helene VIP
Historiskt intressant byggnad som är väl värd ett besök. Jag har fina minnen därifrån från min sons bröllop!
2013-04-17

  Ljusletaren
Tack för mera information till ett bättre vetande *tack*
/kram
2013-04-17

  Alva Johnsson VIP

Nostalgi.
Skolresa som fjortonåring.
2013-04-17
  > Nästa text
< Föregående

Ewa-Britt Nilson
Ewa-Britt Nilson VIP

Mina favoriter
Tillägnad Ewa-Britt