Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Till E.S


Med ena foten i himlen.


Kära
Du är fulländad i siffror
och personligen, i ditt dansanta hjärta.
Det finns inga procent att ta bort från ditt hundra
när du försvinner
hela du försvinner,
men hela du finns kvar,
alla dina principer
ditt skämtsamma lynne
Din befrielse
alla dina bedrifter
till och med ditt eftermiddagskaffe
i en kopp på bordet
Du har gjort ett intryck på mig
så som ditt avtryck
med ena foten i himlen.

Ingen kan dammsuga runt dig
och jag har aldrig sett ett renare samvete
när du tystar att allting blev sagt
den där natten din far försvann
eller om tutorna, krigsåret 1939.

Om du kärlekt med klackarna på dansgolv i trä
under bar himmel
eller bara spatserat med någon mellan kullerstenarna
så rullar orden om ett sekel
att ingen annan än du kunde krossa ditt hjärta

Så när jag ligger här och pekar ut stjärnbilder i taket
vet jag att du kan ta en sista suck
med huvudet bland molnen
och ena foten i himlen
-Sista steget
klättrar som en vinranka
uppför en mulen eftermiddag.

Bara att jag fick hjälpa att tända ljusen i din tårta
och vattna dina blommor,
blåsa ut taklamporna
med bara ett godnatt
under en sömnig vers av "Vi ses imorgon"
betyder mer än du tror.
Nu står du där
med ena foten i himlen
och vinkar
& jag hoppas att du förstår
att vi sparar dig här
i våra hjärtan.


Februari 2013

Karl




Fri vers av Karl Saxell
Läst 443 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2013-04-19 16:02



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Karl Saxell
Karl Saxell