Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Trandans

1.
Visst ser jag pärlorna
på tranornas ryggar

visst ser jag
att dessa är blommor
som vuxit ur vintern

som brunnit med solen
och börjat dansa


2.
Andas jord

drar fåglarnas vindar
genom håret

ser daggen knoppas
där våren nyss
låg naken


3.
Ingenting är nyss
när trumman hörs

och ljuset lyfter
för att klyva

dimmorna




Fri vers av Peter Olausson VIP
Läst 171 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2013-04-23 23:00



Bookmark and Share


  Lena Själsöga Keijser
ett år

kom de

landade i ängens händer

så vackra

och du målar
skönheten
2013-04-23
  > Nästa text
< Föregående

Peter Olausson
Peter Olausson VIP