Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Privilegium

Jag trodde att jag var Elvis
Jag trodde att jag var Dylan
Allt jag någonsin ville säga
Lades ständigt på hyllan
Något om jämlikhet
Något om jämställdhet
Något om vår omvärld

Det är jag, jag, jag, jag
För det finns inget vi, vi, vi, vi
Skriker efter en försvunnen vän
Ett primalskrik senare
Och jag är back in business igen

Jag trodde jag var säker
Jag trodde att jag var stabil
Samma dag som jag insåg min ställning
Ville jag släppa, släppa, släppa taget
Men det är lätt att falla
In i gamla mönster

Jag ska gå tillbaks till noll
Ge fingret åt min könsroll
Vi tar ett varsitt steg fram
Och ingenting kan stoppa oss.




Fri vers (Fri form) av Robin V
Läst 803 gånger och applåderad av 36 personer
Utvald text
Publicerad 2013-04-24 18:28



Bookmark and Share


  Jerry Linder
En bra beskrivning på ett mano-depresivt förlopp med stora vyer och en reträtt som ger stabilitet igen. Allt går sedan framåt igen...

Så tolkar jag din dikt. Har egna erfarenheter. Kanske finns det andra tolkningar. Jag gillar din dikt... vänligen/Jerry
2013-07-15

  karinhj

Bra skrivet!

Gillar mest:
Jag ska gå tillbaks till noll
Ge fingret åt min könsroll

2013-07-11

    Mia Sedvall
Kul, skitbra och tänkvärd text!
2013-07-10

  Människa
Bara genom att skriva om eget privilegium sticker en ut och får en del pluspoäng, tycker jag. Och trots att jag inte egentligen gillar rim gillar jag första rimmen här.
2013-05-01

    Anna B
Skitbra. Vasst på något sätt, och underfundigt.
2013-04-29

    ej medlem längre
denna skulle jag vilja höra tillsammans med din gitarr :))
2013-04-27

  ULJO
Underbart skriftat
2013-04-27

  Blåbärskaj
Suverän text. Jag gillar speciellt inledningsraderna.
2013-04-26

  M_Franke
Bra text som förmedlar sin känsla på ett oerhört skickligt sätt
2013-04-25

    ej medlem längre
denna gillar jag! heja! :)
2013-04-25
  > Nästa text
< Föregående

Robin V
Robin V