Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Min stjärnas kraft


Lyfter min blick i stilla förundran,

förtröstan och djup kärleksfull tacksamhet.

Möter himlens vidsträckta valv,

skönjer evigheten där bakom.

Ett tidlöst vakum ur vars pulserande sköte allt en gång fötts.

En evighet som bär alla oräkneliga stjärnsystem i sin roterande famn.

Och som om det vore ett kontaktförsök perforerar vår himmel med all dess

genomträngande strålglans.


Där uppe,

strax bakom,

någonstans,

hittar jag dig

sittandes på din egen stjärna.


Min gråsparv,

klädd i himlaskrud.

Du underbara.

Vår vinterälva.


Min mor!


Du finns,

inom mig

och i allt som lever.


Du är min urkraft!





Fri vers av Schizooliza
Läst 601 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2013-04-25 07:19



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Sparar den här fina dikten i mitt sinne
för att ta fram
när jag känner mig som ett äppelskrutt.
2013-08-19

  Peter Olausson VIP
så fin, så stor: gråsparven och stjärnan och alltet i det pulserande skötets värld av liv!
2013-06-13

  stig wikman
ÅH.
Du skriver vackert om stjärnor.
Vacker poesi av en Vacker poet . ( i believe )
2013-05-11

    ej medlem längre
Mycket fin !!!
2013-04-26

    ej medlem längre
en hyllning till kvinnan och modern..väl skriven med kärlek och stor insikt
2013-04-26

    ej medlem längre
Fantastiskt bra diktad:)
2013-04-25

  Peter Olausson VIP
härlig kraft i den dikten!
2013-04-25

  Johan Bergstjärna VIP
Underbar dikt som livar upp min trötta torsdag och säjer; håll käften!! åt alla mina outrättade måste-grejer. En dikt för själ, hjärta och förstånd som jag sparar!
2013-04-25

  Lars Hedlin
Vackert skaldat...
2013-04-25

  Jordgubbsodlare
Himlastörtande storslaget med komponenter som vemod, skönhet, evighet och grandiost befriande mystik!
2013-04-25

    ej medlem längre
fint skrivet!
2013-04-25
  > Nästa text
< Föregående

Schizooliza
Schizooliza