Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Dimmorna lättade känsligt mot skyn

Dimmorna lättade känsligt mot skyn
när gryningen kom rusande som ett vildsvin
För att blidka Kung Bores knivskarpa tunga
stämmer gryningens vindar sin harpa

Då känns stormen inte nära
och vill dagen ifråga inte bringa i vanära
Det finns en mening med fåglarnas kvitter
och solen som stiger upp med ett leendes glitter

Dimmornas tysta stråk
försvann utan bråk
Då känns det som allt är evigt
och allt ger en känsla av trevligt

Man känner sig som en bit av ett pussel
i de eviga tidernas gång utan trassel
Mitt inre vill flyga som en fågel
till främmande land som en flyttfågel

Det känns att min ande vill söka
efter ett annat land för att böka
Vill flytta mitt rede och bo
vill inte längre vara nordbo

De känns som om tiden är nära
ja sången som vinden bär
Sjunger om fjärran land
jag lyssnar och hör sången




Fri vers (Fri form) av kjell-åke bearfoot VIP
Läst 176 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2013-05-01 22:57



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Vackert skrivet
2013-05-02
  > Nästa text
< Föregående

kjell-åke bearfoot
kjell-åke bearfoot VIP