Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

TJUVSKYTTEN

Jag är den moderna tjuvskytten utan nåd
kanhända ser ingen mina dåd
Jag bryter mot lagens bud
kanhända straffar mig hämndens Gud

Men jag måste begå rån
även om det är höst eller vår
Jag är utförsäkrad och har ingen mat
nöden har ingen lag, jag är schack matt

Så jag tror staten mig förstår
och du med om det dig angår
Jag behöver också min mage mätta
utan pengar utan jakträtt, står jag gärna inför rätta

Då får jag tre måltider om dagen
och gratis fika
En tv på rummet
rena drömmen

Annars hittar jag själv
med mitt gevär
Älgen i skogen
någonstans i Norden




Fri vers (Fri form) av kjell-åke bearfoot VIP
Läst 180 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2013-05-01 23:33



Bookmark and Share


  aol
gillas
2013-05-06
  > Nästa text
< Föregående

kjell-åke bearfoot
kjell-åke bearfoot VIP