Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Aldrig nöjd eller nöjd

Ni fattiga suckar och klagar
men ni gör det tyst ända tills era dödsdagar
Vi har och ser glädje
att ni inte är till ett stort besvär

Ni klagar lite över skattesänkningar
som inte kommer er tillgodo
Maten är för er för dyr
ni tror väl inte, vi över era tomma magar oss bryr

Det är vi som vårt land styr
bara om oss själva sig bryr
Vi är all usla
Måste oss själva på alla sätt utrusta

Skolan blir sämre
sjukvården sämre
Åldringsvården sämre
i alla fall för er fattiga som räknas som sämre

Tekniken är farlig
ger smuts i vår natur
Där borde ni klaga på vetenskapen
eller hur

Med vädret är ni inte nöjda
bara för att det regnar mer än förr
Ja listan kan skrivas lång
som hela Sveriges avlånga land

Men tungornas band lossnar ni inte gärna
vi behöver knappt nedtysta en utsatts hjärna
Vi kan vara nöjda med livet
slipper se och höra skit från dem vi över klivit

Cancersjuk idag
det passar ej idag
Otack är världens lön
håll er till er bön

Men tack för allt det goda
att ni inte klagar så det hörs
Så jag inte störs
annars skulle jag förvandla er till en död groda

”Anonym ärlig oärlig politiker”




Fri vers (Fri form) av kjell-åke bearfoot VIP
Läst 162 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2013-05-02 11:09



Bookmark and Share


  Magica VIP
Viktigt det du tar upp här. Deppar med ihop ofta över hur jävligt vårt samhälle är, lätt fastna i det dock, hade inte tänkt kommentera på texter som berör politisk/samhälle på ett tag pga att det tar sådan energi, men kunde inte låta bli att ändå kommentera på denna iallafall...
Det måste bli en ändring på hur det är i vårt samhälle, och en långsiktig sådan med. Dagens högerstyre är förjävligt, egosistiskt och rent utav korkat!
2013-05-03
  > Nästa text
< Föregående

kjell-åke bearfoot
kjell-åke bearfoot VIP