Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Varför blev jorden rund när den blev utslängd

Varför blev jorden rund när den blev utslängd
var det för att vi inte skulle inhägna
Ett stycke jord
på vårt bord
Och säga att detta står i mitt rum
hur drar du en gräns i universum

Varför blir bara vissa födda med guldsked i mun
var det för att göra oss immun
Mot rikedom som så
låta den stora massan förstå
Att egoism inte föds med fattigdom
utan den föds med rikedom och blir en sjukdom

Men vår jord håller befolkningsökningen
i schack genom fattigdomen
Men i kriget mot de rikas makt
som försöker göra den schack matt
Behöver han de fattigas osjälviska väg
för att finna en tredje utväg




Fri vers (Fri form) av kjell-åke bearfoot VIP
Läst 262 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2013-05-03 09:44



Bookmark and Share


  SatansSon VIP
den var begåvad och rolig.
2013-05-03
  > Nästa text
< Föregående

kjell-åke bearfoot
kjell-åke bearfoot VIP