Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in
 

Du vet att du vill

Ni träffades kanske för att ni bestämt det eller så bara hamnar ni tillsammans på en fest. Hur det gick till är egentligen oviktigt, det som spelar roll är att ni är här nu, du och hon. Ni pratar och skrattar du märker hur hon tittar på dig, känner i hennes blick att den dröjer kvar. Du märker hur hon sätter sig så att du om du ville skulle kunna lägga armen om henne, eller kanske bara låta handen vila lite lätt mot hennes lår. Kanske inte riktigt läge att kyssas än men snart. Kort sagt, det går bra. Ändå saknar du något.

Du vet precis hur det borde kännas, men det finns inte där. Inget pirrande som går genom kroppen, ingen varm känsla som rinner i blodomloppet som ett alkoholrus. Inget bultande ut, pulsen är helt normal.
Du tittar närmare på henne för att se saker du inte märkt tidigare och som kan förklara mysteriet. Egentligen letar du nog mest efter fel så att du har en anledning till varför det inte blev något om någon frågar. Är det utseendet, eller skrattet? Har hon ful klädstil eller tråkiga intressen? Men nej, hon är ju snygg och så och rätt rolig. Det är där felet ligger. Felet ligger hos dig.

Du hörde mig, du har fel inställning eller så .Tänk efter bara så inser du att det är så. Tänk på den där gången när en tjej du pratat länge med utbrast "vi borde så dricka te hos mig!"
på det där sättet som en sjuåring skulle kunna lista ut inte handlade om te. Minns du att du ville springa därifrån? Jag menar vem skulle känna så förutom du? Inte för att du kunde komma på någon bra anledning till varför du inte skulle vilja ligga med henne. Hon var smart och hade humor, såg bra ut, allt man kan begära hade hon och ändå ville du inte. Du "var inte på humör" som du sade till dig själv efter att ni sagt hejdå utan att något hänt. Det var det dummaste jag har hört! Hur ska du nånsin kunna få ligga mycket om du beter dig så?

Inte för att du inte försökt, det medger jag. Ibland blir det jobbigt. Som den gången när du drog hem tjejen ändå och fick skylla på alkohol fast du inte ens druckit så mycket. Okej att hon inte var riktigt din typ men det var ändå ett hemsläp, en till fjäder i hatten. Det är så det fungerar det vet du.

Tillbaka till nu innan du missar chansen. Du känner redan i hennes blick att hon blir osäker eftersom inget händer. Kom igen nu, varför gör du inget? Hon är ju snygg! Såja, armen först och sedan kommer resten av sig själv, du vet hur det går till och kan göra mycket på autopilot. Där kommer kyssen, bra, först en lite trevande och sen igen med lite mer känsla. Det ser lovande ut. Bara kör på nu, spelar ingen roll att du inte känner något och helst bara vill gå hem eller ringa en kompis eller bara sitta och prata med henne. Vad är det för anledning att nobba en tjej som är objektivt attraktiv och uppenbart intresserad bara för att du inte känt dig så kåt på sistone? Det är bara för att du oroar sig för om du kommer att kunna tvinga kroppen att prestera. Du brukar ju klaga på att sånt här inte händer dig. Well, det händer nu. Klart du ska ta chansen att få ett nytt namn på din lista, det är ju inte som att den inte skulle kunna bli längre. Du är man, det är klart att du vill ligga.

Eller?
Prosa (Kortnovell) av JohnA
Läst 127 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2013-05-04 13:54Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

JohnA