Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Aftonbladet 1 maj: Femåring sköt ihjäl sin syster


Mitt första gevär

Mitt första gevär
mitt första besvär
Ett gevär för barn
säljs utan skam
I en stat
i USA

Ett gevär som kan döda
få folk att blöda
En femårings leksak
med en påmålad syrsa
Skjuter han sin syster
jag ryser

Hur är det möjligt
så otroligt icke löjligt
Att till en femåring tillåta
ett sådant vapen är för mig en gåta
Systern dör
en onödig död

Går vi mot vår egen undergång
när vi glömmer allt förstånd
Struntar i allt
för att tjäna lite till
Jo jag tror det jag ser det
pengarna styr överallt




Fri vers (Fri form) av kjell-åke bearfoot VIP
Läst 189 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2013-05-06 19:14



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

kjell-åke bearfoot
kjell-åke bearfoot VIP