Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Dåliga människor vinner

Brottslingar lever och frodas
utan samvete kan alla goda skadas
Eventuellt åker den onde fast
får gratis bostad och kost

Men oftast är han snart ute
för att göra fega brott utan slut
Medan den drabbade gode blev hemlös
för att han blev påhoppad bakifrån och var försvarslös

Det bryr sig varken tjuv eller stat om
de själva är de enda de bryr sig om
Ingen betalar den godes förluster
ingen bryr sig om att den svagaste är dyster

Så livet fortsätter gott för den onde
dåligt för den gode
Människor utnyttjar varandra
slår ner varandra

Och den som inte tål livets lek
blir snabbare förvandlad till ett lik
Och i nittionio fall av hundra
är det den gode som blir platt som en flundra

Men ibland krockar de onda
då kan de bli problem
Men de löser oftast det
med pengar från de goda

En god skjuter inte en ond
men en ond skjuter en god
Så kommer det alltid att vara
oavsett vad vi påstår eller vill höra




Fri vers (Fri form) av kjell-åke bearfoot VIP
Läst 326 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2013-05-07 12:43



Bookmark and Share


  Magica VIP
Ja sålänge vi bekräftar att det var rätt att straffa Jesus, som var en god man så är det svårt att ändra. Om han levde så tror jag han var en vanlig kille som kom till på vanligt vis men som vågade säga ifrån eller var annorlunda. Kanske att jämföra med häxjakt, som än idag bedrivs om än på annat vis...
2013-05-07

    ej medlem längre
Det är och förblir så i ett samhälle som regeras av ondskans tjänare.
2013-05-07
  > Nästa text
< Föregående

kjell-åke bearfoot
kjell-åke bearfoot VIP