Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Aftonbladet 30 april: Är det pengarna som förenar dem....... artikel av Lena Mellin


Stridsyxorna grävs ner

Stridsyxorna grävs ner
i pengarnas fartränder
Begravs alla meningsskiljaktigheter
finns inte längre några felaktigheter

Mellan forna motståndare
från de politiska stånden
Pengarna förenar deras hjärnhalvor
till att skjuta av likadana salvor

Nu har de exakt samma hjärnor
ser exakt samma stjärnor
I pengarnas makts lobbyisters namn
förenas alla i samma hamn

Demokratin är till salu
en biljett till Honolulu
Och de låter Zulu-krigare
få bli de Svenska sjukas dammsugare

All välfärd i Sverige förstörs
i glädjen att fylla på sin börs
Egoismens frodas
empatin bortkodas




Fri vers (Fri form) av kjell-åke bearfoot VIP
Läst 159 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2013-05-08 12:56



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

kjell-åke bearfoot
kjell-åke bearfoot VIP