Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Aftonbladet 30 april: Det är svindyrt att vara fattig - och det gör ont.......artikel av Monica Gunne inspirerade till denna dikt, för mig positivt för att Monica Gunne också ser !!!!


Det gör ont, ont väldigt ont

Det gör ont
ont väldigt ont
Att vara cancersjuk
att sova utomhus
Att inte ha något jobb
att vara utan hopp
I dagen Sverige
vårt nedmonterade välfärdssamhälle

För de fattiga pulserar ingenting
storstadspulsen påminner dem om sanningen
De är inte längre värda någonting
mindre värd än flyktingen
En fattig mor försöker förklara
att inga fotbollsskor går att köpa
En fattig skild far får underhållsbidrag, blir hemlös
utknuffad, ekonomiskt utstraffad och försvarslös

Stackars de små barn, vars förälder blir sjuk
som förlorar sin far, i skilsmässans fattigmissbruk
Som får en förälder som blir sjuk och utförsäkrad
eller en förälder som inte hittar jobb och blir utförsäkrad
Inte får åka med på skolresor
alltid stå där med lång näsa
Snyftande över att de blev födda
samtidigt som de ser några skolkamrater, lyckligt övergödda




Fri vers (Fri form) av kjell-åke bearfoot VIP
Läst 235 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2013-05-08 14:45



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Visst är det förfärligt, det är en skam för Sverige.
2013-05-08

  Magica VIP
Berörande! Kan känna igen mig till viss del.
Förjävligt det skall behöva vara så idag år 2013.
2013-05-08
  > Nästa text
< Föregående

kjell-åke bearfoot
kjell-åke bearfoot VIP