Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Aftonbladet 25 april: Om jag dör så ska du veta att jag älskar dig.....dikten med tanke på denna artikel av Olof Svensson


Jag är ledsen jag är kluven

Jag är ledsen
jag är kluven
Poliserna
gjorde en miss
Med broöppningen
som ledde till bildykningen

Bensintjuvarna dog
när de for av Hjulstabron
Körde igenom bommar
som dumbommar
Med hög fart
alldeles för hög fart

Poliserna är nu anklagade
fastän jag tror de beklagar
Att fartdårarna inte stannade
som poliserna planerade
De trodde de var sluga
men nu får de skit tugga

De försökte med ett trick
ungdomarna med ett tjuvtrick
För tjuvarna blev det dödlig utgång
för snuten ingen framgång
Istället för att bli belönade
är poliserna nu bedrövade

Fällan blev dödlig
men frågan är nödvändig
Vet att detta är hårda ord
men vad hade hänt om de krockat innan denna bro
De körde etthundrafemtio minst
det hade räckt för att döda en oskyldig bilist

Detta är ändå en tanke vi måste smaka på
vad vi hade sagt om de någon annan kört på
Jag tror inte ens att poliserna trodde
att de skulle köra igenom bommarna
Det är ett hårt straff att dö för lite bensin
cancersjuka i Sverige vet att det kan vara mer orättvist än så




Fri vers (Fri form) av kjell-åke bearfoot VIP
Läst 139 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2013-05-08 22:31



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

kjell-åke bearfoot
kjell-åke bearfoot VIP