Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
det känns som om den här texten bara ska läsas inom parantes. Vet inte vad jag ska göra av den. Själva tanken fångade mig bara...


med ömsint hand

(Med ömsint hand
ska jag plantera sådant
som du kan glädjas av
även när jag inte vill dig väl

jag älskar inte dig
och det ska du vara tacksam för)




Övriga genrer av Dagg
Läst 1202 gånger och applåderad av 13 personer
Utvald text
Publicerad 2006-02-28 03:04



Bookmark and Share


    baruk
Även om Du inte vill ha beröm är dessa rader värda all uppmärksamhet! Parentesen är här inte endast en parentes utan oerhört viktig för att den mångtydighet och den "dubbelbottning" som kan anas i dessa rader ska lysa än klarare.. Dessa mina ord kan nog påstås vara "dunkelt sagda" - och rimmar kanske i så fall en aning med Din diktkomposition -men det är nästan omöjligt att vara mer konkret över något så abstrakt (och ändå inte) som Din dikt.. Inget annat ord än "lysande" duger här!
2009-03-23

  nicklas ekström
vilka rader ... orden nästan exploderar i läsarens ansikte ... tycker du ska låta den stå precis som den är ... som en outtalad parantes ... (som du en dag när lusten faller på gärna får spotta ur dig rakt in i en mick på någon poeter.se träff) ...
2006-02-28

  madinsane
'jag älskar inte dig
och det ska du vara tacksam för'
är sådär skönt... makabert, på nåt vis.
en fingervisning om hur skadlig diktjaget kan vara.
sådant gillas.
och eftersom du inte vill ha beröm,
ska jag då säga att resten inte slår lika högt..
2006-02-28
  > Nästa text
< Föregående

Dagg
Dagg