Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
funkar bäst på göteborgska, som sagt... Det var inte meningen att den skulle rimma först, men så blev det visst så på en del ställen ändå... har problem att få den att komma fram.


\"vrede\", en dikt på göttebåsska

Jag är trött på att vara
så jävla korrekt
trött på att tvingas
i mall
trött på att höra
ditt jävla snack
så ta och håll käft
är du snäll
du står där och pekar
i hysteri
men kan inte ändra mitt sätt
jag är dialektal
jag är orginal
jag vet själv
vad jag tycker är rätt

jag vet
att det svider
jag vet
att det stör
du kan inte nå mig
vad du än gör

du tror du har listat
ut hur det är
en hiriarki 
med mig lägst
vill du ha
men jag rasar din världsbild
jag skiter i dig
och jag skiter
i normen du bär

kanske du velat
att jag inte konfronterat dig
så att du slapp bli ifrågasatt
av någon som mig




Fri vers av Dagg
Läst 944 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2005-12-05 03:27



Bookmark and Share


  Nils Sondefors
Bra, Dagg!
2006-02-07

  Lola
Jag håller med mysanpysan om att det är en direkt och ärlig text - det märks och känns! Likaså håller jag med om att den, med hårda beats till, skulle kunna fungera ypperligt som rap! =)
"Hellre förbannad än ledsen!" skrev Björn - Absolut! Fy fan, tjejen- ut med det bara! Grymt!

Jag fastnade främst för:

"jag är dialektal
jag är orginal
jag vet själv
vad jag tycker är rätt"

Jag förstår vad herr Wagenius menar, men jag tycker att det finns andra aspekter i detta alster som är viktigare och intressantare än att komponera metriskt korrekt.
2005-12-05

  mysanpysan
Åh vad gott Alex!!
Det är verkligen rytm och känsla i denna uppstickar text.
skulle nästan kunna rappa den.

Gillar tempot,
innehållet är kaxigt
och uppkäftigt

power i den absolut
du menar verkligen vad du skriver!!

gött e det tjejen!
2005-12-05
  > Nästa text
< Föregående

Dagg
Dagg