Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Aftonbladet 26 april: Rika trängs på fattigboendet....Anrika Drottninghuset har svårt att hitta äldre i svag ekonomisk ställning som vill bo i Stockholm


DROTTNINGHUSET gör sig skyldig

Drottninghuset gör sig skyldig
till sin egen smädelse
Med sina hyresgäster blir de medskyldiga
till att bryta sina egna utfästelser

Det står klart och tydligt
i stadgarna, det är entydigt
Hyresgästerna ska vara i svag ekonomisk ställning
en gammal jurist eller läkare är utan tvekan helt fel klänning

Om drottningen var en kvinna av heder
borde hon göra något åt detta, för detta härleder
Henne till smutsig osann verksamhet
som påminner om nazisternas glupskhet

Svaret blir: - vi har ingen kunskap om situationen
och då sätter hon grundtonen
Hamnar i riskzonen
för att jämföras med sin fars nazistiska toner

3652: - i Stockholm för en hyresrätt med två rum
många är de fattiga som för dyrare pengar, skulle vilja slippa bo i slum
Men någon hyresgäst härmar Frimurar-gänget:
– viktigt att man upprätthåller en viss stil i ditt inre umgänget

Drottninghusets Stiftelses stadgar är vackra ord
men likväl är det rika som trängs på fattigboendet
Men drottningen får ursäkta mina hårda ord
sanningen är som nazismens falska ord




Fri vers (Fri form) av kjell-åke bearfoot VIP
Läst 284 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2013-05-09 13:14



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Är det här något som drottningen har startat?
2013-05-09
  > Nästa text
< Föregående

kjell-åke bearfoot
kjell-åke bearfoot VIP