Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Aftonbladet 29 april: Inga regler, ingen tillsyn


Demokrati till salu

Demokrati till salu
gäller i Svedala rikes
Riksdags-salar
egoismen berikas

Butiksägare och anställda
arbetslösa sjuka specialbevakas
Svartpengar ska ingen kunna beställa
men politiker ska undantagas

Demokratins makt
har genom lobby- och PR-byråer
Fått en prislapp
för att fylla på sina kassanivåer

Inga regler
ingen tillsyn
Bara mygel
utan tillsyn

Ett vattentätt system
mot allmänhetens ögon
Alla bär Frimurar-emblem
och skyddsglasögon

Sverige är jämlikt
endast en dag var fjärde år
På valdagen är det sannolikt
att ingen röst har gratis påtår

Men därefter dör
den svenska demokratin
När storföretagen rengör
med politikernas hjälp, skatten att bli molnfri

Sverige politiker idag och nu
värre än USA och EU
Trampar på sjukas vardag
säljer demokratins namn för mer i lönepåslag




Fri vers (Fri form) av kjell-åke bearfoot VIP
Läst 270 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2013-05-10 16:42



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Så har det tyvärr blivit .
2013-05-10
  > Nästa text
< Föregående

kjell-åke bearfoot
kjell-åke bearfoot VIP