Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Aftonbladet 2 maj: Rosengårds högstadium läggs ner


Fungerar Sveriges skolsystem

Fungerar Sveriges skolsystem
eller har vi allvarliga resursfördelningsproblem
Ska inte ett område av Rosengårds storlek
ha ett eget högstadium, det låter korkat

Men hälften av eleverna hade redan försvunnit
genom att stänga skolan har problemen övervunnits
Sextionio procent klarade inte gymnasiebehörighet
är inte det ett bevis på kapitalismens girighet

Inga lärare ville arbeta där
då blir också utbildningen sisådär
Politikerna snackar och svamlar
medan de fattigaste eleverna ramlar

Att flytta problemen
ger ett nytt sken
Men problemen kvarstår
och även i framtiden består

Dessa elevers föräldrars inkomststjälk
har inte råd med läx-hjälp
Det är där skon klämmer
om det är deras utbildning som skrämmer

Hoppas eleverna till de nya skolorna
får betalt för de nya kärleksresorna
För pappa och mamma har säkert ingen brunn
att hinka upp pengar till varje mun

Att sedan restiden snor tid
spelar ingen roll i kapitalismens strid
Eleverna var ju klyftigare i rosengård
därför behöver de mindre utbildningsvård




Fri vers (Fri form) av kjell-åke bearfoot VIP
Läst 161 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2013-05-10 17:53



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Det är nog inte lätt att vara lärare där.
2013-05-10
  > Nästa text
< Föregående

kjell-åke bearfoot
kjell-åke bearfoot VIP